вторник, 15 януари 2008 г.

Най-хлъзгавите места в София

Сред непочистените преспи и кални улици има много капани дебнещи клетия пешеходец. Това важи както за столицата ни София, така и за всички останали населени места.

Сред хилядите възможни опасности има такива, които силно се открояват. Някои заради стратегическото си местоположение други заради функционалното си предназначение. Ето и топ 3 на опасните места в столицата.

1. Пешеходни пътеки - в последно време за направата им ползват материали, които при повишена влажност стават изключително хлъзгави съответно е трудно да се пази равновесие върху тях.


2. Прословутите жълти павета - пояснения защо и как са излишни.


източник: wikipedia автор: Нева Мичева



3. Плочките пред народния дворец на културата - тук направата на ледени пързалки е абсолютно излишна. Самите плочки се явяват пързалка при това бърза с много добри плъзгащи качества.



Оказва се, че едни от най-опасните места в София са в сърцето и или пък са с изключително важно функционално предназначение. Разбира се списъка може да бъде допълван, за което очаквам предложения!

Има нещо, което обаче трябва да си признаем! От части това положение зависи и от нас, представете си ако всеки един от нас почисти два квадратни метра тротоарна площ, пред оградата или пред входа - да не можем да почистим НДК или парламента, но ситуацията ще е коренно различна.

ако този блог ви харесва гласувайте за него тук:
блог
за да посетите блог класацията на България без да гласувате кликнете тук:
класация
за да посетите блога на класацията:
за класацията на блогове

Блог Класация

сряда, 2 януари 2008 г.

Къде сме ние? (Под снега)

Много от нас посрещнаха деня с раздразнение и оправдано негодувание вследствие обилния снеговалеж и зле почистените през денонощието улици. В случая обаче няма да е зле да се позамислим наистина ли трябва да сме толкова критични. Истината е, че при количеството изсипал се над страната ни сняг в частност над столицата - почистването му е трудно дори за някои от развитите в световен мащаб икономики.

Има една историческа реплика изречена от Мария Антоанета запитана какво да ядат хората когато няма хляб - "Като няма хляб да ядат пасти!". Днес репликата би звучала така - "Като не могат да си карат колите да им правят прически!".

kartinki

Блог Класация