петък, 9 ноември 2007 г.

Кратка интродукция за съвременния транспорт и инфраструктура в България

След края на 80-те години с промяната на политическия строй настъпиха редица други обществено значими промени. Някои от най-осезателните промени настъпиха в транспорта. Първо ни заля вълната автомобили втора употреба, тази вълна беше жизнено необходима за местния шофьор, който бе зажаднял за превозно средство различно от големите три - Москвич, Лада, Жигули!

С масовото моторизиране пътищата започнаха да отесняват. Задръстванията да зачестяват. Стана абсолютно ясно, че инфраструктурата на държавата ни не е подготвена за подобен пътникопоток.

С напредването на годините пък покупателната способност на Българите се покачи, това доведе до превишена скорост в райони с лоши пътища. Това от своя страна доведе до множество жертви надвишаващи жертвите който е взела войната в Ирак.

В обществения транспорт се случиха много неща, цените за билетите пък се покачиха в пъти. Появиха се и бацилите на съвремието у нас - маршрутките, колкото полезни толкоз и вредни. Пуснаха първия "лъч" на метрото. Публичните транспортни услуги - такситата претърпяха няколко метаморфози за да стигнат сегашният си вид, който от една страна е все още незадоволителен.

Но основното, а именно инфраструктурата, си остана в окаяно за съвременните изисквания състояние! Има проблясъци, но те могат да се забележат главно в София и по основните пътища на страната. Промените обаче стават със скорост, която е крайно незадоволителна за обществото в България!

Блог Класация

Няма коментари: